Ett tag kändes det som att landsbygden inte gick att rädda. Folk flyttade, små affärer stängdes ner – det gick knappt att handla ett paket mjölk (mer om detta här). Men nu syns ljuset i tunneln och det verkar som att det just nu pågår en vändning. Kanske har det med att det är en ny trend vad gäller hälsa och matmedvetenhet: landet har blivit trendigt. Men kanske är det även invandrarna? Det kan man i alla fall tro när man lyssnar på detta inslag från Sveriges Radio, där man skriver om hur invandrare räddar service på landsbygden. Självklart goda nyheter, för landsbygden är ju verkligen någonting som är roten i det svenska samhället.

hus stuga landet

Tyvärr har det varit många som trott att det är negativt att bo på landet, och man har menat på att alla ska bo i Stockholm. Men nu i den moderna tiden är ju landsbygden perfekt. Du kan ju köpa vad du vill och få det skickat, även fast det är långt bort. Vill du exempelvis köpa en ny soffa? Då går du helt enkelt in på datorn och söker bland de många soffor som finns, för att sedan klicka på köp när du hittat den du vill ha och sedan kommer den levererad till ditt hem. Detta är ju även någonting som underlättar för de som har sommarställe som de inte bor på året om. Då kanske man inte vill släpa dit en soffa när man väl är där, utan kan istället lugnt beställa på nätet och få den levererad.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det fortfarande behöver jobbas med att hålla igång landsbygden, som man skriver om i denna artikel: “Landsbygden behöver mer än tomma ord“. Men det kapitlet lämnar vi till nästa gång. Nu njuter vi istället att av att invandrarna räddar vår älskade landsbygd.