För att spara både på elräkningen och på miljön finns möjligheten att köpa el per timme. Den som har ett eluppvärmt hus kan med denna avtalsform se till att förbruka elen då den kostar som minst och på så sätt spara mycket pengar.

1699462-wires-plugged-into-power-bar

Det finns många sätt att spara el på i hemmet och vi har tidigare skrivit om att man exempelvis kan byta ut sina gamla lampor och även släcka lamporna när de inte behövs.

”Vill man istället sänka sin energiförbrukning och faktiskt göra ett slag för miljön på riktigt ska man helst byta ut sina lampor mot energisnåla varianter och för att göra detta kan det vara en idé att passa på att byta ut hela hemmets belysning.” Läs mer.

El per timme

Det finns dock fler saker som man kan göra för att spara el, och därmed både på miljön och på plånboken. En utav dessa saker som går att göra är att köpa el per timme. När man har avtalsformen där man betalar el per timme så varierar priset på el över dygnets alla timmar. De som har ett eluppvärmt hus kan på det här sättet styra sin förbrukning till de tidpunkter då priset för el är som lägst. Gör de detta bra kan de spara väldigt mycket på sina elkostnader.

Spara 5 000 kronor

Experter vet inte riktigt hur mycket pengar man kan spara genom att göra på det här sättet men en som prövat det sparar runt 5 000 kronor per år genom att undvika att förbruka elen när den är som dyrast. Han värmer upp sitt hus under natten när priset per timme är som lägst. Det gör inte så mycket att uppvärmningen sker just under natten eftersom hans hus är väldigt värmetrögt och värmen håller sig kvar även på dagen. (Källa)