Soliga dagar, regniga dagar, blåsiga dagar. Alla dagar är bra dagar för ett dopp i en badtunna. Den som har en egen tunna att bada i kan njuta av den varje dag, året runt.

Vad passar bättre än ett skönt och avslappnat dopp en dag i sommarstugan eller huset på landet? Det finns inte mycket som toppar en badtunna när det kommer till avslappning och känslan av lyx. Att bada utomhus och samtidigt lyssna på fågelkvitter och känna doften av naturen är rena hälsokuren.

Alltid tillgängligt

badtunnaDen som har en egen badtunna i trädgården har många hälsofördelar att ta vara på. Bad har många positiva effekter, bland annat är det avslappnande och återfuktande för huden. En riktigt varm sommardag kan en badtunna även vara svalkande, precis som vattnet kan värma den mest frusna en kall vintermorgon. När badtunnan väl är på plats är den alltid tillgänglig och blir snabbt redo för ett dopp.

Att köpa en badtunna är dessutom enkelt. Det finns många olika sorter på marknaden och på nätet är det lätt att jämföra olika modeller och beställa favoriten. Hos svenskabadtunnor finns både vedeldade och gasoleldade badtunnor, det är bara att välja det som passar bäst. Med fri frakt och snabba leveranser är det ett bra alternativ för den som har tankar på att köpa badtunna.

Mer hygieniskt

Det finns många fördelar med att ha en alldeles egen badtunna, jämfört med att besöka en allmän bassäng eller pool. I en publik simbassäng kan det finnas stora mängder bakterier som kan leda till bland annat magsjuka. I en privat badtunna är det betydligt lättare att kontrollera att alla som badar tvättar sig ordentligt före doppet och att vattnet håller en bra kvalitet och en alldeles lagom temperatur. Dessutom kan ägaren tvätta tunnan hur ofta som helst för att hålla vattnet fräscht och fritt från farliga bakterier och kemikalier.