Om man bestämmer sig för att flytta ut på landsbygden tar man ett viktigt och bra beslut. Intresset för att flytta från stadens puls och ut på landet ökar mer och mer för varje år. Men det är inte alltid helt lätt att hitta en bra bostad att flytta till, och om man hittar ett hus som skulle passa kanske det kostar mer än man tänkt sig.

10451099-traditional-swedish-red-and-white (1)Enligt en artikel i tidningen Örnsköldsviks Allehanda finns en stor längtan att flytta ut på landet, kanske speciellt hos unga människor. Många drömmer om att få lämna sina trånga enrummare i innerstan och byta ut tillvaron till landsbygdens sköna lunk. Men det är inte helt lätt att hitta ett hus eller en stuga att flytta till. Enligt artikeln står många hus tomma utan att vara till salu, och många bostäder läggs inte ut på bostadssajter utan går i arv till släktingar.

Unga människor som vill köpa hus på landsbygden kanske inte heller har råd. De flesta har ingen bostadsrätt i storstan att sälja, och man kanske inte har hunnit komma in i arbetslivet ordentligt så att man kan spara ihop till en handpenning. Det kan vara en bra idé att ta lån i en sådan situation, men se då till att ta ett lån som passar dig. Jämför olika banker och se till att hitta en bra ränta, och sedan kan jakten på drömhuset fortsätta.

“Om man vill ta ett nytt privatlån så lönar det sig att jämföra flera banker” (läs mer här)

Många sparar pengar på att flytta till landet. I en artikel i Dagens Nyheter berättar flera personer om hur de sparar massor av pengar varje månad på att bo ute på landsbygden.

Men om man ändå inte är helt säker på hur man skulle trivas med att bo på landsbygden kan man testa på lantlivet genom att bo som gäst på en gård. Till exempel har detta par öppnat upp sin gård för besökare som längtar efter lantluften, men som inte har ett eget hus att åka till.