Ett varmgarage låter ibland som en onödig lyx för dem som klarar sig fint med ett kallt dito men det många inte vet är att det finns fördelar med ett varmt garage som hjälper din bil till en längre livslängd, din plånbok till färre utgifter och dig själv till ett lyckligare liv.

Vinterns kalla månader är aldrig långt borta och därmed även den första morgonen då du återigen står där med frusna händer och en isskrapa mellan fingrarna. Sällan blir hålet du skrapat fram tillräckligt stort och du tvingas välja mellan att antingen stanna bilen och börja skrapa igen eller att köra vidare med risk för din egen, och andras hälsa. Den perfekta lösningen på problemet? Ett garage med redig garageport såklart.

Gentemot att låta bilen stå helt utomhus har ett garage väldigt många fördelar. Till exempel behöver du aldrig oroa dig för att behöva skrapa just rutorna på morgonen när du är sen till jobbet. Där är de flesta överens. Det många gör fel är att de tänker sig att det räcker med ett kallt garage. Ingenting kunde vara mer fel. Förutom den uppenbara underbara känslan av att sätta sig i en varm bil, även när termometern tickar ned mot minus tjugo grader, har ett varmt garage även andra fördelar.

Ett varmt garage på vintern förlänger din bils livslängd

Den viktigaste fördelen med ett varmt garage förutom komforten är att bilen torkar snabbt. Tänk på hur ofta du tvingas köra genom snöslask under vinterhalvåret och hur din bil aldrig riktigt får chansen att torka under flera månaders tid. I ett kallt garage riskerar slask att frysa över natten vilket kan skada både motor och lack. I ett varmt garage rinner smuts och slask snart av din bil och nästa morgon möts du av en varm och torr bil. En bil som förvaras varmt behöver heller aldrig kallstartas vilket förlänger motorn livslängd.

En friskare bil betyder en fetare plånbok

En bil som inte ständigt är blöt eller belagd med is är även en bil som kostar betydligt mindre i reparation då den rostar mycket mindre än en bil som ständigt är utsatt för väta. En kallstartad motor riskeras att slitas fortare än en varmstartad dito och därmed även leda till fler reparationer.