Att köpa sommarstuga eller hus är alltid speciellt, men att själv hitta drömtomten och bygga huset eller få det byggt efter eget tycke är troligen snäppet bättre för de flesta. Det är kanske en dröm som du bär på men som ändå kan kännas otäckt och riskabelt då det faktiskt finns en hel del att tänka på. Men bara lugn, det finns hjälp att få längs vägen.

Det finns många fördelar med att låta bygga ditt eget sommarställe eller hus, men den största är troligen att du kan få huset mer som du vill och få det just på den tomt du önskar. Det är inte alltid är lika lätt att hitta både tomt och en befintlig stuga eller hus som matchar dina önskemål. Om du vill göra tomtaffären enklare för dig, kan du gå in på bocenterbyggtjanst.se och se hur de kan hjälpa dig vid tomtköpet och mer därtill.

Ta hjälp när det känns osäkert

När du köper tomt för att bygga stuga eller hus finns det en del regler du behöver ha koll på. Du får inte lov att bygga en stuga på alla tomter, då tomter kan vara avsedda för olika ändamål. Därutöver behövs det bygglov, vilket kan kännas komplicerat och göra att många som går i byggplaner bara ger upp. På bocenterbyggtjanst.se hittar du även information om detta, och de har till och med byggvägledning att erbjuda. Där tas viktiga delar för tomtköp och byggen upp, som bland annat:

• Bygglov
• Projektering
• Lagfart
• Budgetering

Finansiering när du bygger eget

Att bygga eget är dock inte billigt, och de flesta behöver låna pengar för att få råd till projektet. Att få ett lån beviljat när du inte har ett färdigt hus på en befintlig tomt kan kännas klurigt, då du ofta inte har en lika klar budget och prislapp som när du köper en tomt med befintligt hus eller sommarstuga. Det är ytterligare en fördel med att gå in på bocenterbyggtjanst.se och läsa om de tjänster de erbjuder. Det finns nämligen möjlighet till tjänster som kan ge en komplett kalkyl över tomt och husbygge, vilken du sedan kan visa för banken för att ge ett tydligt underlag.

Så har du inte redan hittat drömhuset på drömtomten, kan en drömtomt vara rätt start på resan till drömboendet.