Mjuka pasteller, vit bas och blommigt är något som präglar den lantliga inredningen med romantiska inslag. Tänk på att hitta en bra balans i inredningen om du vill ha den stilen. Många blommiga detaljer kan balanseras upp med neutrala kulörer och enfärgade textilier. Det är med små medel enkelt att få en lantlig stil hemma.

Den lantliga inredningsstilen är långt ifrån att endast bestå av allmogeföremål. Det är en inredningsstil som bjuder in det feminina formspråket och ljusa färger. Med relativt enkla medel kan du skapa en romantisk lantlig idyll hemma hos dig. Med olika textilier kan du enkelt få rätt känsla. Att välja rätt gardiner är avgörande för atmosfären.

Ett tips är att kolla in https://www.gardinex.se/collections/gardiner om du vill ha skräddarsydda gardiner i högsta kvalité. Ljusa vita linnegardiner eller pastellfärgade gardiner är ett bra val. Ljusa textilier samt spets och brodyr är verkligen rätt om du vill ha en mer lantlig och romantisk stil. Romantiska blommiga prydnadskuddar är också något som ger rätt känsla.

“Satsa på milda pasteller i kombination med en avskalad inredning.” Läs mer här

Välj en ljus bas

För den optimala lantliga känslan ska basen helst vara ljus. Vitt, ljusgrått eller en ljusbeige kulör är att föredra. När du ska inreda lantligt och romantiskt handlar det mycket om att hitta en balans. Om du har mycket blommigt och enfärgade pasteller kan du bryta av med rustika detaljer gör att få en bra balans. Det kan vara en snygg förvaringsmöbel eller något loppisfynd. Du kan även mixa naturfärger med färgstarka inredningsdetaljer som exempelvis gröna växter i säsong.