Mycket av tiden spenderas i sovrummet, därför är det viktigt att skapa harmoni och trygghet i inredningen. Här kommer bästa tipsen!

sovrumSovrummet ska vara en plats för mys, harmoni och välbefinnande. Första steget för att skapa detta är att bestämma en inredningsstil. Ska det vara enkelt och stilrent eller inrett i färg? En trend som vinner mycket mark är känslan av att befinna sig på ett hotellrum, gärna i färgerna rosa och grått. Det viktigaste är att hitta sin egen stil.

Sängen är sovrummets mittpunkt

Alla spenderar en tredjedel av sina liv i sängen, därför är det viktigt att sängvalet görs med stor omtanke. Satsa på en säng av bra kvalitet som håller flera år, till exempel sängmärken som Jensen eller Hästens. Sängen ska vara anpassad efter kroppsform och vikt, en tyngre person behöver en hårdare säng.

Sängen bör vara sovrummets mittpunkt och det som resten av inredningen baseras på. Idag är det väldigt populärt med kontinentalsängar, vilket är bra ur en inredningssynpunkt eftersom det går att vara fantasifull med gaveln. Se till att sängen passar till sovrummet, en alldeles för stor säng blir aldrig bra utan kommer endast att kännas instängt. Låt det ta tid och testa många olika modeller.

Våga sticka ut

sängkläderAtt inreda ett sovrum handlar mycket om att våga tänka utanför boxen, att göra något utöver det vanliga. Det kan bara vara någon liten detalj som gör att sovrummet sticker ut, till exempel en rolig lampa, ett häftigt mönster eller några annorlunda prydnadssaker. Så länge det passar den som ska vistas i rummet. Undersökningar visar att önskan att inreda individuellt är påtaglig hos många men modet finns inte riktigt där. Det är dags att släppa taget och våga ta ut svängarna.

Ta inspiration från andra

Internet och tidningar är en guldgruva av information. Klipp ut bilder och gör ett kollage, inspireras i butiker och plocka ut de bästa delarna. Samla tankarna och överväg hur det skulle passa in i det sovrum som nu ska inredas. Men kom ihåg att det är en väldigt stor skillnad på att inspireras av andra och att rakt av kopiera.