Nu när våren är här, och visserligen gått igen, är det dags att börja se över och ta hand om trädgården. Man kan börja med att städa i rabatterna och ställa ut krukor med växter. Man bör dock vänta med de klassiska sommarblommorna till i början på juni eftersom det är alldeles för kallt än.

5722751-gardening

För ett tag sedan skrev vi om att det blir allt mer populärt att odla och ha trädgård trots att man bor i stan.

”Urban gardening kallas den nya trenden som alltfler stadsbor anammar.” Läs mer.

Börja fixa trädgården

Och oavsett om man håller på med urban gardening eller om man har en stor tomt med en lika stor trädgård, är det nu dags att börja påta i den. I Göteborgs-Posten skriver man att nu i slutet på mars är bästa tiden att komma igång med trädgården igen efter vintern. Trots att våren är rekordtidig och vi sett och kommer få se fler bakslag framöver, går det alltså bra att ställa ut krukor med växter och börja städa i rabatterna. Är man orolig över att växterna kommer dö ifall det blir några minusgrader under nätterna, kan man alltid lyfta ut krukorna på morgonen och ta in den igen på kvällen.

Vänta med sommarblommorna

Något som man dock inte kan börja med riktigt än är att plantera exempelvis pelargoner, sommarnejlikor eller petunior. Det är nämligen alldeles för kallt och tidigt för de klassiska sommarblommorna. Vill man vara helt säker på att de ska klara sig bör man vänta till i alla fall början av juni. Dessutom kan man behöva lägga över en tunn odlingsväv i början.