Det gäller att tänka till ordentligt innan du bygget garage. Vad ditt garage ska ha för funktion är avgörande för hur det ska utformas, oavsett om du bygger själv eller anlitar yrkesmän. Vill du ha ett kallgarage, ett varmgarage eller en carport?

Hur mycket tid och pengar som ska läggas på ditt garage beror helt enkelt på hur du vill ha det och vilka förutsättningar du har. Vad ska du använda ditt garage till egentligen? Kartlägg vad du har för speciella behov och glöm inte att beställa en rejäl garageport som passar ditt bygge från till exempel http://www.portfirman.se/.

Finns tre olika typer att bygga

Glöm inte att kolla upp Bygglov och ansöka innan du påbörjar bygget. Läs mer på Boverket. Om man drar det snävt så kan man säga att det finns tre olika typer av förvaring för bil och annat som du kan bygga, nämligen kallgarage, varmgarage och carport. Konstruktionerna är olika, svårighetsgraden olika och det kostar olika, Skriver Villaägarna på sin sajt. Vad som är bäst beror helt på vad du ska använda ditt garage till. Ett garage är oftast med komplicerat än en carport, just eftersom det oftast rymmer mer saker än bara bilen. Där ska verktyg, cyklar oh annat också förvaras, och det ställer vissa krav på bygget. Ska du Bygga ett varmgarage kan det till och med liknas med att bygga ett vanligt hus. Att bygga ett kallgarage är inte långt därifrån. Carport är lite simplare att bygga. Det finns färdiga byggsatser att köpa för det, men det går likväl att bygga själv från grunden. Det finns även färdiggjutna plintar man kan köpa till en carport och ritningar på byggvaruhus. Med lite hjälp kan det ta några dagar att bygga en carport.

Grund och installation

Men oavsett vilken typ av garage du väljer att bygga så är det viktigt att stommen och grunden är ordentligt gjort. En platsgjuten betongplatta som grund kan vara det bästa i många fall. Och på det bygga en stabil stomme som håller, det vanligaste är att bygga en regelkonstrution, skriver ViiVilla. Om du ska ha el, vatten och avlopp i ditt garage eller din carport, så måste du anställa behöriga yrkesmän för att installera.