Bor du i Göteborg men har en dröm om att flytta ut på landet? Du är inte ensam. Många drömmer just nu om att leva friare ute på landet, och en del gör slag i saken. I den här artikeln kan du läsa lite om andra människors upplevelser av att byta ut stadsmiljö mot landsbygd.

Du har vuxit upp i och spenderat i princip hela ditt liv i centrala Göteborg men nu bestämt dig för att flytta ut på landsbygden. Själva flytten tar du enklast om hand genom att anlita en Flyttfirma Göteborg, så får du dessutom mer tid över åt att komma igång i ditt nya hem. Att flytta från staden till landet innebär nämligen stora förändringar. Inte minst kommer du förmodligen att ha mycket mer att göra.

Aldrig försent (eller för tidigt) att förändra livet

Micaela Blomqvist är en person som tidigt i livet uppfyllde drömmen om att flytta ut på landet. Redan som 24 åring köpte hon ett hus i Blombacka strax utanför Eskilstuna. För henne blev flytten starten på ett liv fyllt av olika renoveringsprojekt. Anna Bratt och Jonathan Malm är två ytterligare exempel på människor som tog sig från storstaden, de berättar sin historia i ett reportage av SVT. Båda är uppväxta på Södermalm i Stockholm men bor nu på en bondgård en bit från Norrtälje. Den största förändringen för dem är att de upplever att barnen har mer frihet när de bor på landet än vad de hade tidigare.

Förbered dig på stora förändringar

Det är en stor förändring att lämna staden för landsbygden. Cassandra Brunstedt listar i en artikel i Metro Mode några av hennes erfarenheter av att flytta ut på landet efter att ha bott hela sitt liv i staden. Hon pekar på hur hon som stadsbo blev tvungen att vänja sig av vid anonymiteten i staden, hur meditativt det är att pendla och hur mycket enklare det blev att ha husdjur. Som med allt annat blir en flytt på landet vad du gör den till. För vissa blir det mer frihet, för andra mer att göra – kanske lite av båda delarna.