De som bor på landet har större möjligheter att lyckas med en självförsörjande trädgård. Det kanske inte är en stor nyhet. En stor nyhet är däremot den senaste trenden i storstäderna som går ut på att man ska ha sin odling uppe på taket. Frågan är om detta sätt att odla på ger samma goda resultat som ute på landet i en stor trädgård.

trädgårdUrban gardening kallas den nya trenden som alltfler stadsbor anammar. Enligt Nerikes Allehanda är detta en trend som sveper över västvärldens storstäder. Men i samma artikel hävdar också den intervjuade storstadsbon Fredrik Gustavsson att detta sätt att odla inte i första hand är till för självförsörjning, utan mer som ”en guldkant i vardagen”.

Någon som vill få stockholmare att börja odla eget är Bella Linde. I denna artikel berättar hon om sin dröm om att göra Södermalm till en självförsörjande stadsdel. Även andra försök har gjorts att få in mer grönt och lantligt i Stockholm, enligt Svenska Dagbladets artikel om en grönskande stad.

”Vi är övertygade att alla kan få en lättskött och vacker trädgård som också fungerar” (läs mer här)

För dig som bor på landet behöver det inte vara lika krångligt. Att skapa sin egen självförsörjande trädgård brukar vara glädjefyllt och tacksamt. Den naturligt näringsrika jorden ger växter, grönsaker och blommor alla möjligheter i världen att ge dig både mat i magen och vila för själen. För att göra din trädgård extra snygg och välplanerad kan du ta in en trädgårdsplanerare för att få just den trädgårdsdesign du önskar och behöver. På så sätt kan du få en enkelt skött, snygg, prydlig och vacker trädgård att pryda din tomt med.