Det finns många som längtar bort från städernas buller och oljud för ett stillsammare liv på landet. En familj som gjorde verklighet av drömmen är familjen Häggh, de lämnade stadslivet bakom sig och byggde ett nytt drömhem på landet inrett i lantlig stil från golv till tak – men hur inreder man lantligt men samtidigt håller det modernt?

Allmoge saker lådor klässisk stege loppis MINDREFamiljen Häggh tröttnade på storstadslivet i Göteborg och lämnade villan i stadsmiljön för en lugnare tillvaro i Torslanda där man byggde sig ett nytt hus. Vad som avgjorde saken, berättar Claes Häggh för Göteborgs Posten var att han såg en av sina favoritfåglar flyga över vassen intill tomten: en kärrhök. I samma ögonblick som han såg fågeln flyga förbi bestämde paret sig för att det här är en plats de kan tänka sig ett liv på så där och då sattes planerna igång för att bygga en ny villa med inspirationen från ett klassiskt lantligt hus. År 2000 startade bygget och färdigställdes samma år, men för att lyckas med sitt projekt var man tvungen att göra en hel del. Bland annat besökte paret flertalet snickerier och bokade frakt av diverse större ting för att drömhuset just skulle bli ett drömhem, men samma höst stod hemmet klart – hel och hållet inrett i lantlig stil.

Så inreder man lantligt

Det finns flera sätt som man kan inreda lantligt på. Till exempel skriver Expressen om hur prylintresserade Sigrid i Malmö valt att mixa gammalt och nytt för att trolla fram en personlig lantlig stil. Och i Aftonbladet skriver man tips på hur man kan anamma den lantliga stilen men samtidigt hålla sig modern. Ett tips man till exempel delar med sig av är hur man kan använda en modern ton såsom grått som basfärg på väggar och i inredningen, och sedan addera det mer lantliga såsom volanger och bastanta möbler. Huvudsaken är dock att man själv trivs med stilen – och den lantliga stilen är bra att utgå ifrån då den kan tillämpas på så många olika sätt samtidigt som den är helt rätt i tiden.