Ibland kan det vara skönt att fly till sommarstugan för en längre tid. När det råder tråkiga tider i allmänhet eller när du är trött på storstan kan det vara skönt att ta ditt pick och pack och dra ut på landet. Närheten till vattnet och naturen är som en lisa för själen. Såhär kan du göra iordning sommarstugan för en längre tid.

Inredning och mat är det viktigaste att tänka på för att göra din stuga beboelig en längre tid. Grillar, trädgårdsmöbler och en bra uppvärmning ör a och o. Ta och köp grillar här så kan du antingen bjuda över grannarna på grillfest i det gröna eller ta en enkel familjemiddag med barbecue.

Utebad?

Om du har en sommarstuga utan närheten till vatten kan det vara skönt att ha en utomhuspool eller ett spabad i trädgården. På landet är det dessutom ofta mindre folk så nakenbad och mysiga kvällar i pollen är en självklarhet. Idag kan du hitta billiga spabad och utomhuspooler som du i stort sett kan montera upp självmant. Annars finns även större platspooler att skvätta runt i.

Rensa i trädgården

En vildvuxen trädgård är fint men det får vara någon måtta med det. Åk gärna ut redan på vårkanten och bränn löv och kvistar. Ta tillvara det som går att använda till grönt spill vid växter och liknande så att inte sniglarna börjar äta av plantor och grödor. Kratta, klipp gräset och så blommor. Då blir allt färdigt och uppvuxet lagom till sommaren och du kan anordna en fin berså med trädgårdsmöbler som du nyss köpt in.

Trädgårdsland

Om du odlar ditt eget trädgårdsland blir du mer eller mindre självförsörjande hela sommaren och slipper stå i butiker och mataffärer mer än vanligt. Gurkor, tomater, frukt och bär blir så mycket godare än om du köper dem. Dessutom håller de längre. Odla vinbär, äpplen, örter och mer och ha gärna ett litet växthus i trädgården för exotiska plantor.