Saknar du hemförsäkring eller funderar du på att byta? Om du inte har någon hemförsäkring bör du skaffa en genast. Oavsett om du har eller inte har försäkrat ditt hem så finns det en ny försäkringsaktör som erbjuder enkla hemförsäkringar: Gofido. I den här artikeln får du lära dig mer om dem, och får veta varför du alltid ska ha en hemförsäkring.

Hemförsäkringen är den viktigaste och mest grundläggande försäkringen. En försäkring som, trots namnet, i många fall inte bara täcker in ditt hem utan också sådant som reseskydd med mera. Så varför kommer det sig att hundratusentals svenskar inte har hemförsäkring? Ett stort skäl är att det uppfattas som krångligt att sätta sig in i och jämföra mellan olika försäkringar. Den nya försäkringsaktören Gofidos hemförsäkring har många fördelar i det här sammanhanget, inte minst sett till enkelheten.

En enkel hemförsäkring

Real,Estate,Or,Bank,Officer,Hands,Holding,Small,Miniature,WhiteHur skulle det vara om du hittade en hemförsäkring som var enkel, flexibel och prisvärd? Gofido gör nämligen anspråk på att vara alla tre, och det ser ut som att de har bra täckning för det. Vad Gofido gjort är att de tagit fasta på hur besvärligt många tycker att det är med hemförsäkringar. Framför allt har de gjort det enkelt att uppdatera försäkringen om dina förutsättningar förändras. Allt från att du köper en ny cykel till en ny TV eller får barn, innebär att din försäkringspremie ska förändras. Det förekommer att försäkringstagare inte får ersättning av stöld eller olyckshändelse helt enkelt baserat på att det som inträffade inte omfattades av deras hemförsäkring. Till exempel att en dyrbar TV blev stulen, en TV som inte fanns med i försäkringsavtalet. Hos Gofido kan du enkelt uppdatera din försäkring via telefon eller online.

Att inte ha en hemförsäkring kan bli kostsamt

Flooded,Vintage,Interior.,3d,ConceptDet som gör en hemförsäkring så viktig och bra att ha är att den täcker både stora och små olyckshändelser. Du ska få ersättning om till exempel din cykel blir stulen, vilket såklart är skönt, men det finns förstås betydligt värre saker som kan hända där betydligt större värden står på spel. Det kan till exempel handla om att ditt hem börjar brinna. I det läget kan värdet på skadorna uppstiga till miljontals kronor, pengar som du kan bli skyldig att betala om du saknar hemförsäkring. Det var precis det som drabbade ett antal boende i Landskrona. Tyvärr var det så att de saknade hemförsäkring, delvis på grund av just det att försäkringar upplevs som komplicerade.

Undvik att betala för mycket

Ett vanligt förekommande problem för dem som faktiskt har hemförsäkring är att de betalar för mycket. Detta för att hemförsäkringen täcker in händelser som försäkringstagarna helt enkelt inte riskerar att drabbas av. Många är dessutom dubbelt försäkrade, det vill säga att de har en särskild försäkring för någonting som deras hemförsäkring redan täcker. Med Gofido är det enkelt att justera din hemförsäkring så du slipper betala dubbelt. Om du inte redan har en hemförsäkring för att du drar dig för att behöva sätta dig in i det är Gofido ett ypperligt alternativ.