Att köpa en begagnad bil är perfekt att ha på landet och har många fördelar. Men som med alla bilar så genererar de ju en hel del hemmafix med tvätt, service och annat. Fundera på hur du ska finansiera ditt bilköp och kolla runt på nätet för att hitta rätt.

Se till att städa ur garaget därhemma eller fixa en schysst parkering till din nya begagnade bil. Begagnade bilar är perfekta att ha om du bor på landet. Det finns många saker att tänka på när du ska köpa begagnad bil. Det är inte bara pappersarbete och besiktning som ska vara i sin ordning.

Finansiera bilköp

Det finns olika sätt för dig som är sugen på att köpa begagnad bil att betala din bil på. Om du inte har massor av pengar sparat så är det ofta lån som gäller. Men det går också att leasa bil, trots att den är begagnad.

”Det finns några olika alternativ för dig som ska köpa ny eller begagnad bil. De vanligaste alternativen är billån, blancolån, kontant betalning eller den snabbt växande privatleasingen”, källa:Bilweb.se. 

Bilhandlare online

Du kan antingen köpa privat eller via bilhandlare, men om du inte är speciellt bra på bilar så kan bilhandlare vara ett bra alternativ. Du har då fler rättigheter och blir inte lika lätt lurad. Gör ordentlig efterforskning online innan du ger dig ut och provkör. En ganska ny trend är att fynda bilar på nätet genom sidor som samlar olika bilhandlare på en och samma plats. Efter sommaren kan det ofta vara fyndläge på begagnade bilar, men det gäller att ha extra koll när du fyndar på nätet, skriver Aftonbladet i en artikel. 

Hitta en säker bil och provkör länge

En av de viktigaste sakerna när du ska köpa en begagnad bil är att se över dess säkerhet. I en artikel från Dagens Nyheter tipsas det om att alla bilköpare bör läsa försäkringsbolaget Folksams rapport om bilsäkerhet, oavsett om man ska köpa en ny eller begagnad bil. När du sedan hittat en bil som uppfyller det du söker, provkör ordentligt och länge, och inte bara runt kvarteret, tipsar Metro.