Drar det kallt vid dina fönster trots att elementen jobbar för fullt och elräkningen är hög? Vill du inte lägga pengar på att byta ut dem? Då är nya isoleringsglas ett enkelt och prisvärt alternativ som både sänker värmekostnaden och ger ett behagligare klimat inomhus.

Att köpa isolerglas för fönster kostar en bråkdel av vad det skulle göra att köpa helt nya fönster. Dessutom är det mer miljövänligt eftersom du inte behöver kassera dina gamla fönster. Hos Bil och Byggnadsglas får du en kostnadsfri offert så att du kan göra en budget för hela projektet. Dessutom har du som privatperson rätt att göra ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden.

Spara pengar med isoleringsglas

En av de största kostnaderna för den som bor i hus på landet är uppvärmningen. För att minska värmekostnaderna gäller det därför att undvika att värmen försvinner ut genom dörrar och fönster. Att täta lister runt fönster är smart, liksom att sätta in ett extra isoleringsglas i de befintliga fönstren. Andra sätt att minska energiförbrukningen hemma är att duscha istället för att bada och att byta glödlampor till lågenergilampor. Ytterligare en energislukare som många glömmer bort är alla elektriska prylar som står på stand by-läge.

Inred dina fönster och fönsterbrädor

När de nya fräscha isolerglasen är på plats kan det vara härligt att förnya inredningen vid fönstren med nya gardiner och inredningsdetaljer på fönsterbrädorna. För att ljuset ska kunna nå in i huset gäller det att inte ställa för mycket inredningsdetaljer på fönsterbrädan. Välj några krukväxter eller vackra prydnadssaker med omsorg och anpassa färgval efter den inredningsstil du har i hemmet.

I ett hus på landet passar det ofta bra med med exempelvis pelargoner och ljusa gardiner med småblommigt mönster. Självklart är det viktigt att välja en stil som just du trivs med och det finns många exempel på lyckade inredningsstilar där gammalt möter nytt på ett harmoniskt sätt. En härlig effekt av nya, tätare glas, är att du slipper kalldrag och därför kan ställa möbler närmare fönstren. Varför inte placera favoritfåtöljen nära ett stort fönster så att du kan njuta av utsikten över landskapet utanför?