Tycker du om att unna dig en spa-upplevelse? Det är du inte ensam om. Att sköta om sig själv som på spa är ett sätt att ladda om både själsligt och kroppsligt. Det kostar dock pengar att åka till ett riktigt spa. Du kan dock ordna en spaupplevelse på egen hand hemma.

Att befinna sig på spa är ett utmärkt sätt att ladda batterierna. Men det är inte alltid tiden eller pengarna finns för att spendera tid på ett riktigt spa. Som tur är går det med lite investeringar att ordna perfekta förutsättningar för att spaladda hemma. Ett viskan spa är ett prisvärt alternativ som finns i många olika utföranden. De har alla det gemensamt att de har vattenstrålarna placerade på precis rätt ställen för att sänka pulsen och ge ro åt trötta muskler. Vill du ha ett trendriktigt badrum men oroar dig för hur ett spabad ska passa in? Oroa dig inte för mycket kring exakt vilken stil du ska välja. Trenderna för badrumsinredning rör sig tämligen långsamt, det viktigaste är att du är konsekvent. Ett spabad går att kombinera med de flesta inredningsstilarna.

kvinna får huudmassageSå får du en lyxig spaupplevelse hemma

I princip alla behandlingar du kan få på ett spa går att ordna hemma. Så vilka typer av behandlingar och rutiner ingår typiskt då du spenderar tid på ett riktigt spa? Förutom avkoppling finns det ett antal behandlingar som är bra för både kroppen och själen. Du kan till exempel ge ditt ansikte ny lyster med en ansiktsrengöring och mask. Det passar dessutom utmärkt att kombinera ansiktsmasken med att ligga i badet. Det enda du behöver är en bra peelingcreme och en fuktgivande natt- eller dagkräm. Komplettera med andra behandlingar du tycker passar. Fram med fotfilen, bubblet eller vad du nu känner ett behov av. Om du har en partner eller någon annan som kan ge dig massage, utmärkt! Gör upp om att du kan få massage på din spadag och återgälda tjänsten genom att ge den andra personen massage vid ett annat tillfälle. För att ta vara på din spaupplevelse på bästa sätt kan du göra upp ett program. Aftonbladet tipsar till exempel om ett program som börjar med avkoppling vid 11 på förmiddagen, går igenom annan egenvård, och slutar med nagelvård på eftermiddagen.

tillbehör för spaAnnat som behövs för en skön spadag

Det är dock inte bara vad du gör med dig själv som gör en spadag. För att riktigt optimera dagen är det fint om du också ser till att ordna lite med förutsättningarna i ditt hem. Om du plussar på med några få enkla och billiga tillbehör kan du få till en regelrätt spastämning hemma.

  • Vindruvor, jordgubbar och andra bär är perfekta för ett hemmaspa. Fulla av nyttiga antioxidanter och andra nyttigheter, samtidigt som de stillar sötsuget.
  • Rökelse och doftljus är förstås ett måste för stämningen.
  • Hitta en spellista med lugn bakgrundsmusik att ha på i bakgrunden.
  • Badskum – det blir ingen spakänsla om du inte har lite skum i badvattnet.