Solen har börjat titta fram i landet och det är dags att göra sista rycket ute i trädgården. I år är det ett utomhuskök, en egen grönsaksodling och massor av Dahlior som tagit platserna på topplistan.

dahliaDet råder sommartider och alla dygnets måltider avnjuts utomhus. Det gäller dock att man har hunnit fräscha upp sin trädgård, planterat blommor och planerat för läggning av marksten från till exempel https://www.alltisten.se/ för att kunna göra detta i sin egen trädgård. Det är just under den här tiden på året som man kan ta tag i sina projekt utomhus och plantera så mycket man vill. Allt för att kunna få optimal livsnjutning resten av sommaren.

Så vad ska man satsa på om man vill vara trendig i trädgårdsvärlden? Jo, förutom mysig utomhusbelysning och färgglada blommor är det sten och egen odlat som gäller. Enligt Expressen ska man variera sina växtsorter, adderar cortenmaterial i någon form i trädgården och plantera Dahlior vilka har blivit trendiga igen.

Enligt Göteborgsposten är det även lika trendigt i år att satsa på små rum i trädgården. Genom att skapa ett utomhuskök, en loungedel och en odlingsdel har man enkelt skapat mysiga rum att kretsa kring under soltimmarna. Ett eget kök med lagd marksten för ett plant underlag, en bra grill och egen odlade örter att ha på maten så har man en riktigt trendig trädgård i år.

Vego garden

Vill man vara extra trendig är det odling på högsta grad som gäller. Att göra sallad med sina egen odlade grönsaker är något som många drömmer om. Morötter, potatis, aubergine och mycket mer trivs väldigt bra i trädgården under sommarmånaderna. Med ett mysigt utomhuskök i trädgården tillsammans med mycket grönskar att skörda till middagen är något av det trendigaste 2017.

I videon nedan finns mer inspiration att ta del av inför trädgårdssäsongen.