Vackra gardiner gör stor skillnad för ett hem. De ger liv och elegans, färger och stämningar. En vinterbostad kan görs varmare och mer ombonad, medan ett sommartorp kan få en lättare och mer lantlig karaktär.

För de bästa priserna är det alltid bra att handla lite off-season. För gardiner till sommartorpet är det därför smart att passa på framemot hösten och vintern. Genom att hålla utkik efter black friday gardiner kan du både välja bland ett brett sortiment och få suveräna rabatter på det du köper – kanske i kombination med andra prylar du behöver till hemmet? I Sverige har Black Friday blivit en väletablerad tradition där köparna uppskattar de olika rabatterna, till exempel rabatter på ett visst märke, halva priser på outlet-produkter eller särskilda rabattkoder som gäller för specifika erbjudanden.

Satsa på lantlig inredningsstil

För att uppnå en vacker och trivsam lantlig inredningsstil är det bra att välja gardiner som är ljusa och inte för kraftiga. Populärt är vita bomulls- och linnegardiner, men också smårutiga eller blommiga mönster. Det är viktigt att gardinerna matchar resten av inredningen. Om du har ett mycket rustikt kök är det bra att välja gardiner i vitt eller ljusa naturfärger som matchar både i nyanser och traditionell stil. Har du däremot inrett ditt sommartorp i vackra färger, kan matchande gardiner i samma färgskala ge en glad och vacker effekt. För den som gillar en lite ståtligare herrgårdsstil är det snyggt med randiga gardiner som förhöjer effekten av lantlig pampighet.

Inred sovrummet efter ljuset

Tänk också på att det är mycket ljust under sommarhalvåret när du ska välja gardiner. Om du vill ha tunna, ljusa gardiner i sommartorpets sovrum kan det vara klokt att komplettera med rullgardiner eller ljusa mörkläggningsgardiner. Beroende på var i landet sommartorpet ligger kan det vara extra många soltimmar och för optimal sömn är det därför bra att ta med det i beräkningen när du ska skaffa gardiner.